HUDESK
Újdonság! Saját termesztésű erikák és csarabok  ♦  Díszfüvek nagy választékban  ♦  ÚJDONSÁG: Háztartási cikkek  ♦   Új szobanövények érkeztek!  ♦ Termő konténeres gyümölcsfák 30 % kedvezménnyel!  

Tótechnika


 A víz és az ember kapcsolata ősidőkre vezethető vissza, minden megjelenési formájában létfontosságú az élet számára, nem meglepő tehát, hogy mindig erős, ösztönös kötődést éreztünk iránta.  Egy kert mindig látványosabb , titokzatosabb egy gondosan megtervezett tó, vízesés ,kisebb csobogó vagy valamely más vízi látványossággal. A víz megtöri a zöldfelületet, magára vonzza a tekintetet. Vízparton akár óráig is elüldögélhetünk, szinte megáll az idő. A lágyan fodrozódó víz, a megcsillanó napsugarak nyugalmat és harmóniát árasztanak. A vízi építmények kialakítása ugyan nem olcsó dolog, de viszonylag könnyen és gyorsan megvalósíthatóak, odafigyeléssel  minden kert stílusába beilleszthetőek.


Disztó Dísztavak

Legtöbbünknek viszonylag kevés hely áll rendelkezésre, ezért csak kisebb tavat tudunk kialakítani. Ezek az úgynevezett dísztavak fürdésre nem alkalmasak, de díszítik a kertet. A tó biológiai egyensúlyát a vízi- és mocsári növények biztosítják, de mivel vízfelületük viszonylag kicsi, elektronikus és mechanikai szűrőkkel kell felszerelni. Dekorációs elemeket, világítást is elhelyezhetünk, így még a vártnál is lenyűgözőbb hatást fog kelteni az elkészült tó.
Fürdőtavak

Manapság egyre inkább elterjedőben van a fürdőtavak építése. Helyigénye jóval nagyobb, mint a dísztavaké, mérete legalább 80-100 m2 legyen. A 200 m2-nél kisebb fürdőtavaknál a fürdőzésre alkalmas területet és a növényi zónát ácsolt fagerenda szerkezettel választjuk el egymástól, így tudjuk biztosítani az úszáshoz szükséges minimum 160 cm-es mélység kialakítását. A növények az úszórész körül helyezkednek el. A 200m2-nél nagyobb felületek esetén erre nincs szükség, ekkora méretű tóban a betelepített növényzet biztosítja az öntisztulást, itt már nincs szükség szűrő, vagy egyéb tisztítóberendezésre.
Fürdő tó
Horgász tó Horgásztavak

A horgásztó abban különbözik a fürdőtavaktól, hogy itt a halak élettulajdonságait kell elsősorban figyelembe venni, ezért a vízmélység legalább a tó közepén el kell hogy érje a 2.5 métert, a növényi zóna kialakításánál pedig figyelembe kell venni, hogy a halak kifogására is maradjon elegendő növénymentes vízfelület. A horgásztó legalább 250-300 m2 legyen.


A vízi építmények valamennyi fajtája házilag is kivitelezhető. A megfelelő eszközöket, és a különböző díszítő elemeket nagy választékban megtalálja gazdaáruházunkban. A tótechnika gépészeti eszközei pl.: kerti tó szivattyú, kerti tószűrő, iszapszivattyú, stb.... üzembehelyezése nagy odafigyelést igényel, és a későbbi megfelelő működés érdekében szigorúan a használati utasításban leírt fázisban és módon telepítendőek.

Aktuális

Magyar gyümölcsök Március Alaknövények
Őshonos gyümölcsfák
okt.20-tól
Megálmodtuk, kiviteleztük,
elismerték !
Minimalizmus
a kertben
Tovább>> Tovább>> Tovább>>

Kapcsolat

Ügyfélszolgálat

Tel.: +36 96 566 118
Fax: +36 96 566 120
info@dzsungelorszag.hu

Nyitva tartás:

január-február
H-P 8-16 óráig
Szo 8-14 óráig
vasárnap zárva

március-május
H-P 8-18 óráig
Szo 8-18 óráig
vasárnap zárva

június-november
H-P 8-18 óráig
Szo 8-14 óráig
vasárnap zárva

december 1-december 24
H-P 8-18 óráig
Szo 8-18 óráig
vasárnap 8-12 óráig

Kerti napló

IdőjárásKLertpont partner

Lechuza